Begraven in Zutphen e.o.

hoewel er meer en meer aan een crematie gedacht wordt, heeft een begrafenis zo zijn eigen tradities. Houd er wel rekening mee dat bij begraven best wel wat extra kosten komen kijken, zoals grafrechten, onderhoud en de kosten van een gedenkteken. Op het moment is er veel belangstelling voor Natuurbegraafplaatsen, de ruim en mooi opgezette natuurbegraafplaatsen geven een extra dimensie aan de traditie van het begraven. (hier)

 • U kunt kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf. Een algemeen graf is goedkoper, maar wordt gebruikt voor meerdere personen.
 • Bij begraven moet u rekening houden met kosten als grafrechten, onderhoud en de kosten voor een gedenkteken

Vaak is voor het overlijden al een keuze gemaakt voor de begraafplaats, bijvoorbeeld omdat er al eerder familieleden op die locatie zijn begraven of omdat de begraafplaats dicht in de buurt van het woonadres is.

Ook komt het regelmatig voor dat nabestaanden de begraafplaatsen niet kennen. Marion Polman Uitvaart begeleiding gaat desgewenst met u de verschillende locaties bezoeken voordat een definitieve keuze wordt gemaakt. Is de locatie bepaalt, dan is het haar taak om te inventariseren op welke dag en op welk tijdstip de begrafenis kan plaats vinden. Marion Polman Uitvaart regelt daarbij ook alle andere onderdelen, zoals de keuze van het graf, de afscheidsbijeenkomst enz. Het hele programma wordt met de nabestaanden doorgesproken en Marion neemt de zorg op zich voor de correcte uitvoering ervan.

Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaart
Uitvaart Zutphen. Marion Polman Uitvaart

Natuurbegraven, eigentijds en duurzaam

De natuurbegraafplaats, eigentijds en duurzaam

Een laatste rustplaats in de geborgenheid van de natuur. Steeds meer mensen hebben de behoefte aan deze duurzame en eigentijdse manier van begraven. Op mooie in de natuur gelegen locaties verspreid over heel Nederland worden natuurbegraafplaatsen geopend, in mijn werkgebied onder meer in Arnhem en Doetinchem.

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld onder een mooie oude boom of juist in het open veld. Het overlijden is een onderwerp waar u niet graag bij stilstaat, maar uiteindelijk worden we er allemaal mee geconfronteerd. Dan is het - voor u en uw nabestaanden - prettig te weten dat alles goed geregeld is.

Natuurbegraven is in Nederland relatief nieuw. Ongetwijfeld roept dit bij u vragen op. Wilt u meer weten, dan kan Marion u hierover informeren.

Er zijn er in en rondom de Achterhoek verschillende mogelijkheden voor een natuur begrafenis, zo is er natuurbegraafplaats 'Heidepol' in Arnhem en de natuurbegraafplaats nabij het crematorium 'De Slangenburg' in Doetinchem.

 

 

 

o.a. Arnhem - Doetinchem - Apeldoorn

In de provincie Gelderland zijn op dit moment de volgende natuurbegraafplaatsen:

 • Natuurbegraafplaats Heidepol, tussen Ede en Arnhem
 • Natuurbegraafplaats Westerwolde (Hoog Soeren, bij Apeldoorn) . Geen website.
 • Natuurbegraafplaats Slangenburg (Doetinchem)

Verder in Nederland zijn er o.a.

De plechtigheid

De dienst kunt u in overleg met mij geheel naar eigen inzicht samenstellen. Marion zorgt ervoor dat alles loopt zoals u dat wenst en zal u bijstaan daar waar nodig. Uw eigen muziek, uw eigen powerpoint, uw eigen sprekers, uw eigen waardevolle herinnneringen kunnen de dienst een mooi persoonlijk karakter geven. Marion kan hier voor zorgen.

 

Condoleance

Als u een condoleance wilt houden om familie, vrienden en kennissen afscheid te laten nemen kunt u dit vooraf bijvoorbeeld bij de overledene thuis doen of na de uitvaartplechtigheid elders bij een gelegenheid waar u goede herinneringen aan heeft. Het kan natuurlijk ook bij het crematorium waar de dienst plaats vindt. Eigenlijk geldt ook hier: alles is mogelijk.

In mijn werkgebied zijn o.a. de volgende begraafplaatsen

Begraafplaats Zutphen

Oosterbegraafplaats aan de Voorsterallee

Oude algemene Begraafplaats, aan de Warnsveldseweg
In de toekomst mag er ook weer gebruik worden gemaakt van de 'Oude Algemene Begraafplaats' een historische plek in Zutphen.

Uigebreide informatie over de kosten vindt u op website van de gemeente Zutphen (hier)

Begraafplaats Warnsveld

Algemene Begraafplaats Warnsveld aan de Vordenseweg

Begraafplaatsen in de gemeente Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst beschikt o.a. over de volgende begraafplaatsen

Algemene begraafplaats Vorden (klik hier op link)
Algemene begraafplaats Wichmond (klik hier op link)
Algemene begraafplaats Steenderen (klik hier op link)

Naast de vijf algemene begraafplaatsen zijn er in Bronckhorst een aantal bijzondere begraafplaatsen. De Joodse begraafplaatsen vallen onder het beheer van de gemeente, de overigen niet.

Joodse begraafplaatsen
Rooms-Katholieke begraafplaatsen
 • Zutphen-Emmerikseweg, Baak
 • Zomerweg 19, Drempt
 • Zelhemseweg 17, Hengelo (Gld)
 • Eikenlaan 2, Kranenburg
 • Olburgseweg 2, Olburgen
 • Bronkhorsterweg, Steenderen
 • Vierakkersestraatweg, Vierakker
Nederlands Hervormde begraafplaats
 • Halseweg 60, Halle
 • Zelhemseweg, Hummelo
 • Burgemeester Vrijlandweg 3, Hoog Keppel
 • Kerkstraat 3, Drempt

Begraafplaatsen in de gemeente Lochem

 • Nieuwe Begraafplaats Lochem
  Algemene Begraafplaats Laren
  Algemene Begraafplaats Barchem
  Gemeentelijke Begraafplaats Gorssel
  Gemeentelijke Begraafplaats Almen

Begraafplaatsen in de gemeente Brummen

 • Gemeentelijke begraafplaats Brummen
  Gemeentelijke begraafplaats Eerbeek
  l Gemeentelijke begraafplaats Hall