Goedemorgen, welkom bij Marion Polman Uitvaartbegeleiding Zutphen e.o.

Als uitvaartbegeleider in Zutphen, Vorden, Hengelo (gld), Warnsveld, Eefde, Gorssel, Lochem, Ruurlo, Brummen, Eerbeek en Doesburg verzorg ik sinds 2007 samen met u als familie een persoonlijke en passende begrafenis of crematie.

Ik ben in deze periode uw enige aanspreekpunt en ik heb elke dag persoonlijk contact met de familie. Samen met u neem ik de tijd om stap voor stap alle aspecten en mogelijkheden aan te reiken.

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

 • Uitvaartverzorging, kleinschalig met een persoonlijk aanpak
 • Ongeacht uw uitvaartverzekering, ik kan u altijd helpen
 • U kunt mij altijd bellen, dag en nacht
 • Leg uw wensen vast, dit is geheel gratis en geeft rust en zekerheid
 • Sinds 2007 verzorg ik volledige uitvaarten en crematies
 • Uitvaart in Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Ruurlo, Hengelo(gld), Brummen, Eerbeek, Gorssel en Eefde, Doesburg maar ook buiten deze gemeentes kunt u op mij rekenen.

marionpolman 06 55 916250

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

"Het bijzondere zit vaak verborgen in het gewone."

Voor mij is ieder mens uniek, jong of oud, arm of rijk, religieus of atheïst. Iedereen heeft recht op een begrafenis of crematie die bij hem of haar past. Het is juist zo'n belangrijke gebeurtenis: nogmaals je neemt afscheid van een uniek persoon, iemand van wie je heel veel houdt!"

Ik luister naar de herinneringen van de nabestaanden aan de overledene. Daardoor ontstaat een goed beeld en kunnen we samen de uitvaart specifiek op de persoon en de situatie afstemmen. In feite maken familie en vrienden zèlf het scenario van de uitvaart. In die moeilijke periode geef ik een aanzet, zal U bijstaan en eventueel aanvullen.

In deze dagen ben ik uw enige aanspreekpunt en heb ik elke dag persoonlijk contact met de familie. Ik neem de tijd om stap voor stap alle aspecten en mogelijkheden aan te reiken.

Ik vindt het belangrijk dat u de tijd krijgt om over een aantal zaken goed na te denken, niet alles hoeft meteen de eerste dag geregeld te worden.

Wie is Marion

"Ik wil er voor u zijn als de dood de schakel van het leven onderbreekt"

Met deze instelling ben ik in 2007 Marion Polman Uitvaartbegeleiding Zutphen e.o. gestart.

Ik stel mij voor als ...

....Marion Polman, geboren en getogen Vordense, begin jaren 90 in Lochem gewoond en nu woonachtig in Brummen, vele jaren samenwonend en samen met partner hebben we 3 inmiddels volwassen kinderen.

Waarom ik heb gekozen voor dit vak:

Na vele jaren bij een bank te hebben gewerkt en vervolgens 10 jaar eigenaresse van 2 detailhandelszaken ben geweest was in 2006 de tijd aangebroken om een andere weg in te slaan. Terugkijkend is de wens om als uitvaartbegeleider aan het werk te gaan er altijd al geweest alleen moest de tijd er rijp voor zijn. Vooral het stukje om iets voor een ander te kunnen betekenen spreekt mij erg aan. Al vroeg in mijn jeugd werd ik geconfronteerd met de dood, weet wat voor impact dit kan hebben, als je iemand verliest van wie je houdt en wat dat met je kan doen.

Hoe belangrijk het is dat je op zo’n moment goed begeleid wordt, je neemt het namelijk de rest van je leven met je mee.

Een ander aspect is dat ik de persoonlijke benadering bij een verlies door overlijden erg belangrijk vindt.

Te vaak zie je in mijn ogen nog algemene onpersoonlijke uitvaarten, verzorgd door veel verschillende personen. Het zijn meestal niet de grote, maar vooral de kleine eenvoudige dingen die een uitvaart zo persoonlijk kunnen maken.

meer....

 

 

Update zaterdag 24 oktober 2020.

Zoals velen heeft ook de uitvaartbranche te maken met regulering i.v.m. het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd. In mijn werkgebied, de omgeving Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen, Ruurlo en Doesburg zijn er ook besmettingen. Ik krijg regelmatig vragen over hoe het nu zit als een dierbare overlijdt aan het coronavirus en wat kan er wel en wat mag er niet bij een uitvaart.

Om mee te beginnen

Afscheid nemen van een dierbare kun je maar één keer doen.

Natuurlijk zal ik er dan ook alles aan doen om u, in deze verdrietige en moeilijke tijd, met de opgelegde beperkingen, te helpen zoeken naar mogelijkheden om er samen toch een mooi en passend afscheid van te maken.

Dit kan in besloten kring en dat is natuurlijk goed mogelijk en dan op een later tijdstip een herdenking te plannen en daar iedereen uit te nodigen die u graag wilt.

De regel is dat op dit moment en tot dat de maatregelen zijn opgeheven er maximaal 65 tot 100 genodigden bij de uitvaart aanwezig mogen zijn MAAR met inachtname van de 1,5mtr regel, wat inhoud dat er 50 tot 75 genodigden aanwezig kunnen zijn.

Een nieuwe aanpassing van de regels per 10 Augustus is dat de personalia van de aanwezigen geregistreerd dienen te worden. Dit ter bescherming van uw en andersmans gezondheid. De gegevens worden maximaal 4 weken bewaard en uitsluitend gebruikt voor het geval dat.

Laten we inventief zijn, samen komen we er echt wel uit. U kunt op mij rekenen.

Heeft u vragen? U kunt me altijd bellen op tel: 06 55 916250.

Extra service van Marion n.a.v. het COVID-19 virus

Marion Polman Uitvaartbegeleiding heeft alle folders van kisten, kaarten en bloemen online gezet voor haar families. Deze speciale site is toegankelijk met een speciale LOGIN code die u van Marion ontvangt. Zo hoeven de boeken niet door vele handen te gaan en kunt u (met meerdere tegelijk) gewoon op de uw eigen computer/tablet/smartphone kijken en beslissen c.q. inspiratie op doen.

Voor het condoleren heeft Marion een speciale condoleance site beschikbaar die geheel gepersonaliseerd kan worden. Zie in het menu "condoleance"

 • Exclusieve online toegang tot alle folders, info, kaarten etc. van Marion Polman Uitvaartbegeleiding.
 • Een gepersonaliseerde condoleance site voor haar families

Beperkingen bij het gebruik van het crematorium 'De Omarming' in Zutphen en het crematorium 'Hart van Berkelland'in Haarlo. Aanpassingen in verband met het coronavirus in opdracht van het crisisteam van de LVC en de RIVM:

(dit geldt voor de meeste crematoria)

Crematorium de Omarming - Zutphen

 • Vanaf heden geldt het dringende verzoek om een mondkapje te dragen in het pand.
 • In de Monetzaal laten we maximaal 65 personen toe, exclusief uitvaartmedewerkers. in deze aula is livestreaming mogelijk.
 • In de Walburgzaal laten we maximaal 10 personen toe, exclusief uitvaartmedewerkers.
 • Condoleances waarbij koffie geschonken wordt geldt er een maximum van 100 personen. Wanneer er geen koffie geschonken wordt geldt er een maximum van 100 personen per half uur. Voorwaarde is dan wel dat de gasten per half uur uitgenodigd dienen te worden, zodat ze niet allemaal tegelijk op één tijdstip op het crematorium zijn.
 • Er mogen maximaal 6 personen mee tot aan de invoerruimte en eventueel, mits dit mogelijk is, bij de invoer aanwezig zijn vanaf de gang met zicht op de invoerruimte.
 • De 24 uurs kamers worden weer in gebruik genomen.
 • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Onze medewerkers schudden geen handen.
 • Het advies is om geen gebruik te maken van condoleanceregisters. Indien dit toch gewenst is, dienen de belangstellenden zelf voor een eigen pen te zorgen of dient de uitvaartverzorger voor voldoende pennen te zorgen.

Crematorium Hart van Berkelland - Haarlo

 • Vanaf heden geldt het dringende verzoek om een mondkapje te dragen in het pand.
 • In de aula laten we maximaal 75 personen toe, exclusief uitvaartmedewerkers.
 • Condoleances waarbij koffie geschonken wordt geldt er een maximum van 100 personen. Wanneer er geen koffie geschonken wordt geldt er een maximum van 100 personen per half uur. Voorwaarde is dan wel dat de gasten per half uur uitgenodigd dienen te worden, zodat ze niet allemaal tegelijk op één tijdstip op het crematorium zijn.
 • De familiekamer is in gebruik voor ontvangst van de familie tot en met 15 personen en eventueel voor kleine plechtigheden tot en met 10 personen.
 • Er mogen maximaal 10 personen mee tot aan de invoerruimte en eventueel, mits dit mogelijk is, bij de invoer aanwezig zijn vanaf de gang met zicht op de invoerruimte.
 • De 24 uurs kamers zijn in gebruik.
 • Een nazit of koffiekamer in de Jachtkamer of Fritsbraamzaal is mogelijk tot en met 15 personen.
 • Wij maken een registratie van contactgegevens voor een eventueel bron- en contactonderzoek vanuit de GGD wanneer er een koffiekamer plaats vindt. Belangstellenden zijn niet verplicht om hier aan mee te werken, maar dit wordt wel geadviseerd.
 • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Onze medewerkers schudden geen handen.
 • Het advies is om geen gebruik te maken van condoleanceregisters. Indien dit toch gewenst is, dienen de belangstellenden zelf voor een eigen pen te zorgen of dient de uitvaartverzorger voor voldoende pennen te zorgen.
 • Het is mogelijk om bij Crematorium Hart van Berkelland een livestreaming te doen van een plechtigheid. Hiermee kan er met maximaal 50 beeldschermen meegekeken worden vanuit huis.

Crematoria Dieren, Slangenburg (Doetinchen) en Steenbrugge(Diepenveen)

Ook deze crematoria hebben min of meer de zelfde richtlijnen als bovengenoemde crematoria. Heeft u specifieke vragen hierover neemt u dan contact op met marion Polman Uitvaartbegeleiding. Zij kan u uitgebreid informeren.

Wat te doen als een dierbare overlijdt aan het coronavirus

Bij overlijden van een dierbare kunt u ten aller tijde Marion Polman Uitvaartbegeleiding bellen. Als er ook aangetoond is dat uw dierbare besmet was met het coronavirus dan is het wel van belang dat u mij dit meldt. Ik ben op de hoogte van de veiligheidsregels rondom het coronavirus en zal u hierover verder informeren.

Vervolgens maken we telefonisch een afspraak waar en hoe laat we elkaar zullen ontmoeten om alles te regelen betreffende de uitvaart.

Om de vereiste fysieke afstand (1,5 meter) wel in acht te nemen kunnen er een beperkt aantal mensen bij de regeling aanwezig zijn.

Maar ik zal er waar nodig voor u zijn, ook in deze tijd!

Is een overledene nog besmettelijk?

Als een overledene besmet is geweest met het coronavirus volg ik hiervoor de regels die zijn vastgesteld door het RIVM en de betrokken GGD, maar in principe kan de begrafenis of crematie gewoon plaatsvinden.

Het virus overleeft maar kort buiten het lichaam van de overledene, van enkele uren tot een dag. En vormt dus weinig tot geen risico meer na het overlijden.

Wel is het aan te raden wat minder fysiek contact met de overledene te hebben zoals aanrakingen, strelen, kussen.

Uitvaart en het coronavirus

Op het moment dat iemand is overleden die ook besmet is met het coronavirus dan kan de uitvaart gewoon plaatsvinden. Wel worden er extra maatregelen genomen. En één van die maatregelen is dat er maximaal 60 tot 90 personen (exclusief medewerkers instantie) aanwezig mogen zijn bij de uitvaart.

Nabestaanden en genodigden die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart kunnen de plechtigheid eventueel volgen via een livestream of video-opname en kunnen er zo toch een beetje bij te zijn. Dit is afhankelijk van de locatie waar de uitvaart plaatsvindt. en alles met inachtname van de 1,5mtr regel.

Door hygiënevoorschriften vanuit de overheid is het verstandiger om geen handen te schudden. U kunt uw medeleven op vele mooie, andere manieren kenbaar maken.

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

In plaats van handen schudden kunt u nabestaanden condoleren door bijvoorbeeld uw hand op uw hart te leggen en de condoleance uit te spreken. Ook het namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om uw medeleven te uiten.

Uitvaarten algemeen

Ik houd de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volg de regelgeving die door de overheid bekend wordt gemaakt.

Catering op een uitvaart

Condoleances zijn weer mogelijk met maximaal 100 personen in het pand. Het is dus wel mogelijk om meer personen hiervoor uit te nodigen, maar deze mogen pas naar binnen wanneer er andere personen het pand verlaten. Bij deze manier van condoleren dient de familie op de gang bij de aula te staan, zodat ze hier op afstand gecondoleerd kunnen worden.

Vanaf 1 juni is de koffiekamer weer in gebruik, hier mogen weer consumpties genuttigd worden. U kunt contact opnemen met Marion Polman Uitvaartbegeleiding om uw wensen te bespreken

Graag adviseer ik u over de eventuele alternatieven en/of mogelijkheden omtrent deze diensten.

Eventueel kunt u er voor kiezen de condoleance op een later tijdstip te laten plaatsvinden.

Wat te doen bij overlijden?

marionpolman 06 55 916 250.

Na het overlijden moet altijd de dienstdoende (huis)arts gewaarschuwd worden, daarna neemt u contact op met Marion.

Voor het melden van een overlijden kunt u t/m zondag 8 juli 2018 contact opnemen met mijn medewerkster Jansje van Ravenzwaaij. Zij zal u deskundig helpen.

marion polman 
								 uitvaart zutphen en omgeving 06 403 46 925

U kunt Marion Polman Uitvaartverzorging 24 uur per dag bereiken voor het melden van een overlijden.

Stap voor stap neem ik met u de onderdelen van de uitvaart door. Lang niet alle beslissingen moeten op stel en sprong genomen worden. Het is belangrijk eerst even de tijd te nemen.

Werkgebied.

uitvaartverzorging Zutphen. Marion Polman

Zutphen - Bronckhorst - Lochem - Brummen - Ruurlo - Doesburg

Ik verzorg de uitvaart in de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen , Ruurlo en Doesburg.
Voor een persoonlijke en passende volledige uitvaartverzorging.

Uiteraard ben ik ook beschikbaar voor u als u niet in bovengenoemde plaatsen woonachtig bent. Neem ook dan gerust contact met mij op.

Ik adviseer en informeer u. Ook voor een voorbespreking van een uitvaart kunt u contact opnemen. Vrijblijvend en kosteloos.

Uitvaart Draaiboek

Een uitvaart is een zaak om als het kan goed over na te denken. Hoe zou u het willen hebben. Marion's uitvaartdraaiboek geeft u een.....

meer....

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Stap voor Stap samen met U beslissingen nemen.

Stap voor stap neem ik de onderdelen van de uitvaart met u door. Lang niet alle beslissingen moeten op stel en sprong genomen worden! Bij alle beslissingen die genomen dienen te worden sta ik u met raad en daad bij en adviseer ik u daar waar nodig. Blijft de overledene thuis of niet? Wie doet de laatste verzorging? Is er sprake van een begrafenis of een crematie? Hoe ziet de afscheidsbijeenkomst eruit? Welk vervoermiddel is nodig? Dat zijn de eerste vragen van een reeks waarop een antwoord noodzakelijk is om alles in goede banen te kunnen leiden. En dat is uiterst belangrijk voor alle aanwezigen.

 

Uitvaart Zutphen

Marion Polman is geboren en getogen in de achterhoek, in Zutphen en Vorden om precies te zijn. Zij kent de streek en haar gewoontes.

In de gemeente Zutphen kan ik o.a. gebruik maken van de vierentwintig uurs kamers in het crematorium "De Omarming - Zutphen ", de opbaarruimte van de " Monuta in Zutphen" en van het hospice "Het Buurtzorghuis" en het "Hospice Zutphen" .

Het Hospice is een huis waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Het biedt deze mensen, die wij onze gasten noemen, een veilige omgeving die voelt als thuis. De gasten krijgen zorg die gericht is op hun welbevinden.

U kunt de condoleance houden daar waar u wilt, zo is er in Zutphen bijvoorbeeld "Restaurant Hampshire Hotel - ’s Gravenhof Zutphen" of wellicht in Vorden bij Restaurant "Bakker".

Voor de Uitvaart zijn er ook prachtige locaties zoals de "De Walburgiskerk ", in Zutphen of de op de "algemene begraafplaats of Oude Begraafplaats" aan de Warnsveldseweg. Maar het kan ook bij u thuis of in de de tuin. Eigenlijk waar u maar wilt.

Neem gerust contact op met Marion, zij zal u helpen.